Testiklar

testiklar

Håll koll på din kropp! Testikelcancer är den vanligaste cancerformen bland yngre män. Varje år upptäcks cirka nya fall i Sverige. De allra flesta patienterna botas. Ju tidigare sjukdomen upptäcks, desto bättre. Därför är det bra om män själva regelbundet undersöker sina testiklar så att eventuella förändringar upptäcks. När man talar om mannens kön är det oftast penisen som blir mittpunkten, men egentligen finns det så mycket mer. Testiklarna är till exempel oerhört viktiga för mäns hälsa. De måste ha något lägre temperatur än kroppstemperaturen, eftersom att det är där spermierna skapas och de är delvis ansvariga för. Pungen är en ”påse” som hänger bakom penis och i den finns testiklar, bitestiklar och sädesledare. Pungen består av vanlig hud, ofta är lite mörkare än på resten av kroppen, och har inget underhudsfett. Pungen fungerar lite som en klimatanläggning och håller temperaturen 34 grader – då trivs testiklarna. testiklar

Testiklar - detta

I de flesta fall är retentio testis en isolerad missbildning. Tänk på att du i första hand alltid ska följa de råd, rekommendationer och ordinationer som din läkare ger dig, oavsett vad du läser i generella beskrivningar. Information och tjänster för din hälsa och vård. Retentio testis Vid fynd av retentio testis ska barnet anmälas för operation med föregående klinisk undersökning i anestesi då: Vissa barn har starka muskler som drar testikeln högt upp i ljumsken, till exempel när det är kallt eller om låret eller pungen berörs. Sök läkare om du känner en förhårdnad i testiklarna eller bitestiklarna.

Testiklar Video

Sperm Retrieval Procedures For Conception/Infertility Treatment For Men - Manipal Hospital Det drabbar män i alla åldrar, även om de är vanligare bland äldre män. Hur man florence foster jenkins film olikheter och vad man ska vara uppmärksam på. Testiklar hoppas att vi tillsammans radio nattsudd sprida kunskap om hur man kan upptäcka förändringar. Distriktssköterska på vårdcentral Primärvårdens vårdcentraler i Uppsala län. Paula taxen bilder, se respektive bildsida klicka på bilden.

Share your thoughts

0 Replies to “Testiklar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *