Startkablar

startkablar

Finns det någon värre än när din bil inte startar? Här finns produkterna som hjälper dig med starten. Startkablar är ett måste i bilen och det skadar ju knappast om du också har en startbooster liggande - antingen i bilen eller i garaget. Så här kopplar du startkablarna. 1. Stäng av den bil som ska ge ström. 2. Koppla den röda. Det finns aldrig en lämplig tid för ett plötsligt urladdat bilbatteri, men det verkar alltid hända i de mest stressfulla situationerna. Om du inte har tid med att ladda upp batteriet men måste komma iväg, är startkablar förmodligen det snabbast och mest effektiva sättet att snabbt komma tillbaka på vägen. Allt du. Starta med startkablar. Om strömnivån i batteriet hamnat på en för låg nivå kan det behövas extra hjälp för att få igång motorn. Man kan då ta hjälp av startkablar för att överföra ström från ett batteri till ett annat. För att starta en bil med hjälp av startkablar, gör så här: 1. Stäng av den bil som ska ge ström. 2.

Startkablar - Den

Prova att starta den bil som inte startar, upprepa annars laddningen en gång till. Varva den hjälpande bilen i cirka varv på tomgång i ett par minuter, försök inte att starta den bil som inte startar samtidigt som batteriet laddas starthjälp bör som sagt endast ges till en bil som precis inte startar, ej till ett fullt urladdat batteri varav det brukar räcka med att batteriet laddas separat och att man gör startförsöket efter att kablarna lossats. En del bilar har batterierna i bagaget eller dolda i motorrummet, då bidrar det automatiskt till att man kopplar in kablarna på separata poler som finns framdragna och därmed inte i närheten av batteriet. Se till att metallen är en bit ifrån batteriet och rörliga delar. Trygg på vägen Apr 4, Var med i körkortsspelet och testa dina kunskaper. Den hjälpande bilens motor ska vara igång och stå på tomgång. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare. Campingkatalogen a321neo och ställplatser, vilken är din favorit? Starta med startkablar Om strömnivån i batteriet hamnat på en för låg nivå kan det behövas extra hjälp för atvhuset få igång motorn. Kan man inte sätta minus grönslund batteriet direkt? Tänk på att gamla bilar exempelvis kan ha sexvoltssystem. Nissan Armada backstugan solna V8 — Bli ett proffs med startkablarna och slipp gnistor som kan per gahrton explosion i batteriet och att farlig syra sprutar ut.

Startkablar Video

Så får du igång ett ihjälfruset bilbatteri startkablar

Startkablar - rda

Koppla sedan den andra kabelns klämma till minuspolen på det batteri som ska ge ström, koppla den klämman till någon olackerad karossdel till den bil som ska ta emot ström. Du kan även köpa körkortsprogram för att öva med prov och teori till ett lågt pris som är anpassat för de flesta körkortsbehörigheter. Det ska vara en olackerad karossdel så långt bort från batteriet som möjligt. Bosse April, kl Använd därför skyddsglasögon och skyddshandskar.

Share your thoughts

0 Replies to “Startkablar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *